Afet Koordinasyon Merkezi…

AKOM,
Afet Koordinasyon Merkezi.
12 Aralık 2000 tarihinde kurulmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tektir ve şubesi yoktur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı kurumlar arasında iş bölümü, koordinasyon ve işbirliğini sağlamak, İBB Başkanı ve İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) gelecek emirler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin üzerine düşen görevleri koordine etmek üzere, 12 Aralık 2000 tarih ve 686 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile 12 Aralık 2000 tarihinde kurulmuştur.

İlk etapta geçici olarak, faaliyetlerini İtfaiye Daire Başkanlığının Fatih’teki binasında sürdürmüş 2002’den sonra ise Eyüp Güzeltepe’de yüksek standartlı inşaat kalitesiyle sağlam zemine inşa edilen binasında çalışmalarına devam etmektedir. 1998-2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yapan Ali Müfit Gürtuna döneminde kurulan AKOM’ un resmi web sitesinde ne zaman kurulduğuna dair bilgiler mevcut. Buna göre,12 Aralık 2000 tarihinde kurulmuş ve Şubat 2002 tarihinde halihazırdaki AKOM binasına taşınmış.

AFAD:
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.