Adıyaman’ın vazgeçilmez yemeği, kebabı …

Abuzer,
Abuzer kebabı,
Abuzer kebabı, Adıyaman’a özgü fırın yemeği.
Adıyaman’ın vazgeçilmez yemeği Abuzer kebabı, yapılışının kolay olmasından dolayı çok fazla tercih ediliyor. Bir saat içerisinde hazır hale getirilen yemek için kıyma, ince kıyılmış sarımsak, baharat ve küçük doğranan domatesle yoğruluyor.

Kıyma, tepsi içerisine bastırılarak yayılıyor. Tepsinin boş kalan kısmına halka halka doğranan soğanlar, dilimlenen domates ve biberler diziliyor. Daha sonra tuz serpilen kebap, fırın ocağında pişirilerek hazır hale getiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.