Latin Amerika’ya özgü, çeşitli harçlarla hazırlanan bir tür börek …

Empanadas,
Empanada,
Saltena,
Arjantin böreği de deniyor.
Latin Amerika’ ya özgü, içine peynir , patates, kıyma konularak yapılan bir tür pufböreği.

İspanya, Orta Amerika (Meksika), Filipinler ve başta Şili, Arjantin, Paraguay, Uruguay, Peru, Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Venezuela olmak üzere Güney Amerika’da içi doldurularak yapılan ve yenen bir börektir.

Bolivya’da Empanada’ya Saltena denir. Adını, kökeninin geldiği yer olarak tahmin edilen Arjantin’in Salta şehridir. İspanyol empanadasının kökeni, Galiçya’dan gelir. Latin Amerika’ya özgü, çeşitli harçlarla hazırlanan bir tür börek.

Empanadas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.