Eskiden Ayşekadın fasulyesine verilen ad …

Hacıkadın,
Hacıkadın fasulyesi.
Ayşe kadın, Ayşekadın Fasulyesi,
Öz Ayşe, Alman Ayşe,
Barbunya, Bronco, Bourgondia,
Cyclone, Çalı fasulyesi,
Dulcina, Ebro, Gina,
Horoz,
Maxibel, Romano, Sofia,
Volare.

Fasulye, Orta Amerika’dan dünyanın diğer ülkelerine dağılmış olan, baklagiller (fabacea) ailesinden bir bitkidir. Baklagiller arasında en fazla tüketilen sebze fasulyedir. Taze fasulye, tohumla yetiştirilir. Fasulye ya yeşil olarak (taze fasulye) ya da kurutulduktan sonra tohum olarak (kuru fasulye) tüketilir. En çok fasulye üreten ülke Çin’dir. Türkiye, İtalya ve İspanya da fasulyenin fazla üretildiği ülkelerdir. A, C ve K vitamini kaynağıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.