Lübnan mutfağına özgü arap pizzası da denen bir tür etli pide …
Sfiha,
Esfiha veya Esfirra.
Arapça, sfihah (صفيحة ),
Lübnan mutfağına özgü arap pizzası da denen bir tür etli pide.
Levanten turtası benzeri bir yemektir.
Brezilya ve Arjantin’de Lübnanlı ve Suriyeli göçmenler tarafından esfiha veya esfirra adıyla yapılıyor.
Kuzu veya sığır etinin modern kullanımının aksine, geleneksel sfiha ögütülmüş koyun eti ile yapılan açık yüzlü etli turtalar’dır. Brezilya’da, sfihalar ucuz ve hızlı oldukları için popüler sokak gıdalarındandır. Sfihalar fırında pişirilir.
Lübnan’da Arap pizzası için kullanılan malzemeler şunlardır;
Et, soğan, domates, çam fıstığı, tuz, karabiber (tada bağlı olarak nar pekmezi veya biber). Lübnan’daki Baalbeck şehri, Sfiha’nın “Sfiha Baalbakiyye” olarak bilinen kendi ünlü versiyonuna sahiptir. Şehir genelinde bulunabilir ve Ekşi Yoğurt ile servis edilir.