Yufka ekmeğinin ufalanıp yağda kızartılmasıyla yapılan bir yiyecek…

Üfelemeç,
Yufka ekmeğinin ufalanıp yağda kızartılmasıyla yapılan bir yiyecek.
Yufka ekmeğin ufalanıp, yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek.
Ufak hamur parçalarından, yufkadan yapılan çorba.
Bir hamur yiyeceği.

 

Antalya yöresine özgü Üfelemeç Çorbası,
Malzemeler;
1 baş soğan
1 küçük kase un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Kimyon
Çay kaşığı ucu tarçın
Karabiber

Yapılışı;
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Yapacağınız kişi sayısına kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakın. Başka bir tabağa un koyalım üzerine az az su ekleyerek hamuru minik minik ufalayalım. Kaynayan suya ufaladığınız hamuru ya da yufkayı koyun ve karıştırın. Hamurlar pişip çorba koyuluncaya kadar pişirin. Çorba çok koyu olursa su, suyu duru olursa biraz daha un ekleyerek limonla servis yapın. Afiyet olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.