Erzurum yöresine özgü, pirinç ve yumurtayla yapılan bir tür köfte …
Şükkar,
Şükkar köftesi tatlısı,
Köfte denildiğine bakmayınız. Pirinçten yapılan bir tür tatlıdır.
Erzurum yöresine özgü, pirinç ve yumurtayla yapılan bir tür köfte.
Malzemeler;
1 bardak pirinç
4 yumurta
1 çay bardağı nişasta
3 kaşık yağ
1 bardak şeker şerbeti
Tuz
Hazırlanması ve Yapılışı;
Pirinci iyice pişirin, içine yumurtaları kırın, bir fiske tuz atın, iyice yedirin. Elinize aldığınız nişastayla yuvarlayarak köfte biçimi verin, yağda kızartınız. Şerbete atın. Tatlınız hazır.
Erzurum yemekleri;
Ayran Aşı(yoğurt çorbası)
Borani,
Cevizli kete, Çiriş Pancarı, Çortutu Pancarı(Şalgam turşusu),
Çaşır Kavurması, Çeç Pancarı,
Dut Çullaması,
Ekşili Dolma,
Hasıta, Haşıl, Herle Aşı, Keysefe, Hıngel, (mantı)
Kadayıf Dolması, Kesme Aşı, Keleçoş, Kuzu kapama.
Lalanga, Lavaş,
Pestil Çullaması, Peynir Kuymağı, Poğaç,
Soğan Çorbası, Su Böreği, Sütlü Et
Şükkar Köftesi,
Şalgam Çırtması, Şile.
Tatar Böreği, Tortum Cağ kebabı, Turşu Dolması,
Yumurta Pilavı,
Zeytinyağlı elma dolması,