Endonezya’ ya özgü, palmiyeden elde edilen bir içki …

Tuak,
Tuak fermente pirinç, maya ve şekerden yapılmış. Doğu Malezya, Endonezya, Sumatra ve Sulawesi, Borneo, Penang adası bölgesinde içilen alkollü bir içecektir. Festivaller (Gawai) ve düğünlerde ikram edilen popüler bir içecektir.

Tuak sözcüğü, Endonezya’da diğer içecekler için de kullanılır. Kuzey Sumatra’da Batak halkının hurma şarabına da Tuak deniyor.

Tuak palmiyeden yapılan bir bira.

Palmiye ağacının saplarından yapılmış, demlenmiş, köpüklü ve hafif bir iksirdir. Tuak bir tür palmiye bir dizi herhangi bir çiçek tomurcuğu özünden fermantasyon ile üretilir. Tuak imalatında Bali’de, Punyan Nyuh denilen hindistan cevizi ağacı, en sık kullanılandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.