Amerika’nın tropikal bölgelerinde yetişen ve “guanabana, graviola” gibi adlar da verilen bir meyve…

Korosol,
Corossol,
(Annona Muricata).
Guanabana,
Graviola,
(Soursop)
Tarçın elması,
Amerika’nın tropikal bölgelerinde yetişir.
Ağırlıklı olarak Batı Hint Adaları, tropik Amerika, Afrika ve Asya’da bir ağaç.

Dikenli ve yeşil renkli dış kabuğu nedeniyle kurak havalara karşı oldukça dayanıklı olan bu meyvenin içi ise beyaza yakın rengi ve karpuzdakine benzer iri çekirdekleriyle dikkat çekiyor. Oldukça sulu ve tatlı olduğu bilinen tarçın elması, çiğ olarak tüketilebildiği gibi suyu sıkılıp içilerek, reçeli ya da marmeladı yapılarak da değerlendiriliyor. İçinde B1, B2 ve C vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamin ve potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi birçok da mineral bulunan tarçın elması bakın ne işlere yarıyormuş. Tarçın elması, güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücuttan toksinleri uzak tutuyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.