Şişe sarılarak kor ateşte kızartılan, kuzu bağırsağından yiyecek. ..

Kokoreç,
Yunanca, kokoretsi.
Rumca, kokoreçi.
Soğan suyu, tuz, kekik ve karabiberle ovulmuş kuzu veya koyun bağırsağının şişe sarılarak kızartılması suretiyle yapılan yemek. Anadolu ve Balkanlarda, koyunun ince bağırsağından ve mumbardan yapılan, şişe sarılarak kor ateşte kızartılan bir çeşit yemek.

 

Şişe sarılarak kor ateşte kızartılan, kuzu bağırsağından yiyecek.
Şişe sarılarak korda kızartılan, kekikli kuzu bağırsağı.
Kokoreç kelimesi, Arnavutçadan alınmıştır (Andriotis).
Türkçeden Bulgarcaya da geçmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.