Samsun’un Çarşamba ilçesinin meşhur tatlısı …

Kıvratma,
Çarşamba kıvratması,
Samsun’un Çarşamba ilçesine özgü Çarşamba kıvratması.
Çarşamba kıvratmasının görüntüsü burma tatlısını andırsa da şerbetsiz yapılıyor.
Hamur işi olan Çarşamba kıvratması piştikten sonra üzerine tereyağı sürülüyor.

Çarşamba kıvratmasının tarifi;
Malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
3 adet yumurta
Yarım kilo nişasta
Yarım paket margarin
1 kilo çekilmiş fındık
Yarım kilo toz şeker
1 kilo buğday unu

Yapılışı;
Derin bir kaseye buğday ununu koyup üstüne, yoğurt, su, yumurta, sıvı yağ ve bir çay kaşığı karbonat ekleyin. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Yumurta büyüklüğünde olacak şekilde bezeler yapıp bir tepsiye dizerek dinlendirin. Şeker ile fındık içini birbirine karıştırın.
Dinlenen hamuru nişastayla birlikte oklava yardımıyla açın. Açılan yufkanın üzerine fındık içini yeterli miktarda serpin. Ardından oklava ile rulo haline getirin ve sıkıştırarak yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra erittiğiniz tereyağını tepsiye dizdiğiniz ruloların üzerine sürün.
Üzeri kızarıncaya kadar fırında 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.