Sacda pişirilen bir tür yufka ekmeği…

Fetir,
Fetil,
Fedil.
Saçta pişirilen mayasız yufka ekmeği.
Çankırı, Samsun yöresinde fetir adı verilir.
Urfa yöresinde, iyi pişmemiş, hamur kalmış ekmek için Fetir denir.
Hamur ve yağla yapılan bir çeşit kurabiye.
Yufka.
Fetir, halk dilinde mayasız ekmek. Bazı yörelerde, fetil, fedil olarak da geçer.

Gilik,
(Sacda pişirilen bir tür küçük ekmek)
Şepit,
(Hamurdan çok ince açılarak sacda pişirilen bir tür yufka.
Pazı,
Leb,
Bazlama,
Pazlama,
Sacda pişirilen bir tür yufka ekmeği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.