Hatay yöresine özgü bir tür testi peyniri …

Cara,
Carra,
Küp peyniri,
Testi peyniri,
Toprak küp.
Cara (Testi) Peyniri
Hatay yöresine özgü bir tür testi peyniri.
İçine salça, erimiş yağ, pekmez ve zeytinyağı konulan içi sırlı küp.
Hatay yöresine ait olan carra peyniri diğer adıyla küp peyniri. Hatay’a özgü olan cara peynirin yapımında taze tuzsuz peynir, taze çökelek ve çörek otu kullanılır.

Hazırlanan karışım cara denen testilerin içine hava almayacak şekilde bastırılır. Doldurduğumuz testiler suyunun süzülmesi için ters çevrilerek 4-5 gün bekletilir. Son olarak testilerimiz toprağın altına hava almayacak şekilde gömülerek 6-8 ay bekletilmeye bırakılır. Bu sürenin ardından Cara (Testi) Peyniri yemeğe hazır hale gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.