Anasonsuz üzüm rakısı…

Düziko,
Rumca Düz,
Rakı,
Anasonsuz üzüm rakısı.
Rakı, içinde anason, sakız gibi kokulu maddeler olmayan üzüm rakısı.
Anzarot,
Amberiye,
Efendi,
Rakı, yapımında suma ve anason tohumu kullanılan alkollü bir içkidir.
Etimolojik açıdan bakıldığında Yakındoğu ve Ortadoğu ülkelerinde arak, araki, ariki ve rakı gibi aynı kökten geldiği belli olan değişik birçok isim damıtılmış anasonlu veya sakızlı içkiyi tanımlar.

RAKI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.