Rus mutfağına özgü salatalık çorbası …

Rassolnik,
Rassolnik çorbası.
Rus mutfağına özgü salatalık çorbası.
Rassolnik çorbasının özelliği salamura salatalık ve et ile hazırlanmasıdır. Rassolnik, Rus mutfağına 19. yüzyılda girdi. Rassol Rusça’da turşu suyu anlamına geliyor. Rusya’da 15. yüzyıldan itibaren turşu suyu çorba yapımında kullanılmaya başlanmış.

Çorbaların bazıları etsiz olmakla birlikte çoğunda dana eti, böbrek, çiğer, kalp, ayak veya boyun eti kullanılıyor. Ancak geleneksel olarak Rassolnik salamura salatalık, sebze, böbrek ve arpadan yapılıyor.

Meşhur Rus Çorbaları;
Kuzey Rusya’da, Shi (lahanalı ve balıklı bir çorba) smetana denilen ekşi krema ile sunulur.
Don bölgesinde, Uha denilen ve domatesle hazırlanan balık çorbası.
Solyanka çorbası, mantar ya da balıkla hazırlanıyor.
Okroska, balık ve etle zenginleştirilmiş soğuk bir çorba.
Okroshka
Tyurya
Botvinya (Botwina)
Shchi
Rassolnik
Kalya
Lapsha
Borsch, Güney Rusya, dünyaca ünlüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.