Hindistan ve Pakistan mutfağına özgü bir tür yahni …
Nihari,
Nihari (Indian Beef Stew)
Nihari Gosht,
Hindistan ve Pakistan mutfağına özgü bir tür yahni.
Babürlerin kraliyet mutfaklarından sınırların ötesine yayılan geleneksel bir Müslüman yemeğidir. Yavaş pişirilmiş koyun eti yahnisi anlamına gelir. Pakistan ve Bangladeş’te popüler bir yemektir. Pakistan’ın ulusal yemeğidir.
Naan, paratha veya pirinç eşliğinde Nihari Gosht Tarifi;
Malzemeler:
1 Kg et
2 yemek kaşığı rafine yağ
3-4 Yeşil kakule
1 çay kaşığı bütün tarçın
2 siyah kakule
2-3 defne yaprağı
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı zencefil-sarımsak ezmesi
1 çay kaşığı kişniş tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
1 çay kaşığı kızartılmış sarımsak (öğütülmüş)
1 çay kaşığı soğan (öğütülmüş), kızartılmış
3 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
2 çay kaşığı gulab jal
2 çay kaşığı garam masala
1/2 çay kaşığı küçük hindistan cevizi-kakule tozu
1/2 çay kaşığı safran, ıslatılmış
tuzu tatmak
Birkaç damla İttar
Buğday hamuru (dum için)
Taze kişniş ve zencefil juliennes süslemek için.
Kakule, tarçın, biber, defne yaprağı, hindistan cevizi, yoğurt ve gulab jal gibi zengin baharat ve otlara sahip olmak gerekir. Safran, yemeğe egzotik ve aromatik bir tat katar. Gül suyu aromasıyla bezenmiş mükemmel bir et yemeğidir.
Nihari Yapılışı;
1. Yağı bir tavada ısıtın ve yeşil kakule, tarçın, karanfil, siyah kakule ve defne yapraklarını ekleyin.
2. Eti ekleyin ve hafifçe kızartıncaya kadar soteleyin.
3. Tuz ve zerdeçal ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Suyu dökün, tavayı kapatın ve pişirin.
5. Kaynamaya başladığında zencefil-sarımsak ezmesi, kişniş tozu, kırmızı biber, sarımsak ezmesi ve soğan ezmesi ekleyin.
6. İyice karıştırın ve yoğurt, gulab-jal, garam masala, hindistan cevizi ve tarçın tozu ve safranı ekleyin.
7. Üstünü kapatın ve 2-3 dakika pişirin.
8. Şimdi eti ağır tabanlı bir tavaya aktarın ve suyunu süzün.
9. Birkaç damla itar ekleyin ve tavayı kapatın.
10. Buğday hamurunun ağzını kapatın ve hafif ateşte pişirin.
11. Piştikten sonra taze kişniş ve zencefilli juliennes ile süsleyin ve servis yapın.