Ateşte kızartılmış taze buğday ya da mısır …

Ütme,
Ütmek işi.
Ateşte kızartılmış taze buğday ya da mısır.
Ateşte kızartılmış taze buğday veya mısır.
Ateşte kızartılmış taze mısır, buğday.
Ateşte kavrulmuş taze mısır, buğday vb. tahıl başağı.
Kabuğuyla beraber alev içine atılarak pişirilmiş taze buğday ve nohut, firik.
Alev içinde alazlanmış taze buğday, mısır, nohut, firik.

 

Kurumamış buğday, mısır vb. mahsulün hafif ateşten geçirilmiş hali.
İğde gibi zeytin biçimindeki meyve.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.