Etiyopya’ya özgü bal şarabı…
Tej,
Etiyopya’ya özgü bal şarabı.
Etiyopya’nın meşhur içkisi.
Tej , güçlü bir bal şarabıdır.
Etiyopya’nın meşhur içkisi Tej, yani bal şarabı.
Tej’in hafiften serte doğru birkaç çeşidi var.
Tatlı, biraz buğday kokusu olan farklı bir içki.
Mead’e benzer ve genellikle barlarda, özellikle tej bet veya tej house olarak servis edilir. Bal ve geshodan hazırlanır. Tatlı bir tadı vardır ve alkol içeriği tella’dan nispeten daha yüksektir . Bu içecek uzun süre saklanabilir. Ne kadar uzun süre depolanırsa, alkol içeriği o kadar yüksek ve tadı o kadar güçlüdür.
Etiyopya’da ev yapımı ve doğal malzemelerden yapılmış birçok farklı geleneksel alkollü içecek var. Bunlardan bazıları;
Tella;
Tella, sadece tella sunma konusunda uzmanlaşmış tella bet ile servis edilen ev yapımı bir biradır. Tella , tatillerde evlerde yapılan ve servis edilen en yaygın içecektir.bAna madde olarak bikil (arpa) ve fermantasyon amaçlı geshodan (Rhamnus prinoides) hazırlanan alkollü bir içecektir. In Oromiffaa içecek denir. Farso ve Tigrinya içinde Siwa.
Areki (katikala);
Katikala olarak da bilinen Areki , muhtemelen Etiyopya’nın en güçlü alkollü içeceğidir.