Keçi ya da inek sütünün özel bir mantarla mayalanmasıyla hazırlanan ekşi içecek …

Kefir,
Fr. Kefir ou Kephir,
İng. kefir.
Keçi ya da inek sütünün özel bir mantarla mayalanmasıyla hazırlanan ekşi içecek.
Özel bir maya mantarıyla keçi veya inek sütünün mayalanmasıyla hazırlanan ekşi içecek.
Keçi sütünün fermentasyonu ürünü olan, besleyici bir gıda.

Süte karnabahar benzeri kefir tanelerinin eklenmesiyle elde edilen, etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu, tarihsel geçmişi olan Kafkas orijinli süt içeceğidir. Köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi bir Türk içeceği. Kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir. Çok eski yıllarda Kafkasya bölgesinde yapılan, bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari amaçla üretilen süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı, yoğurt kıvamında, hafif ekşimsi bir Türk içeceğidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.