Datça yöresine özgü, yemeği yapılan yabani ot …

Gışıyak,
Datça yöresine özgü, yemeği yapılan yabani ot.
Gışıyak yemeği;
1 kg. gışıyak otu, 2 yumurta, 1 soğan, sıvı yağ, bir tutam tuz.
Gışıyak otları haşlanır. Sıvı yağda soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra haşlanan gışıyak otları doğranır ve soğanların üzerine ilave edilir. Yağda hepsi kavrulur. Sonra yumurtaları üzerine kırarız. Yemeden önce yumurtalı kısım üzerine karabiber serpiniz. Afiyet olsun.

Datça’da pek çok ot türü yetişiyor.
Arapsaçı,
Deniz otu,
Ebegümeci, Eşek helvası (bir tür diken),
Gışıyak,
Hardal otu,
Isırgan, Ispanak,
İstifno, İğnecik (iğnelik),
Kalem dibi(gelincik), Kazayağı.
Kişniş, Kömürgen(yabani sarımsak)
Kuş otu (Kurbağa bağırsağı veya Kurbağa karnı)
Labada (dalleme)
Melengiç (çitlenbik).
Pazı,
Radika,
Semizotu, Silcan, Sirken.
Turp otu,
Yabani deniz börülcesi, Yabani pelin, Yabani rezene.

Yukarıdaki otlarla fırında yapılan başka bir ot yemeği, Çırtma (Doğrama).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.