Hatay yöresine özgü, “müşebbek” de denen halka biçiminde bir tatlı …

Züngül,
Halka Tatlısı,
Kerhane Tatlısı,
Müşebbek,
Hatay yöresine özgü, müşebbek de denen halka biçiminde bir tatlı. Hatay’da börülceye lübye, susama küncü, halka tatlısı’na müşebbek deniyor.
Malzemeler;
500gr un
2 çay kaşığı
kuru maya
yarım litre mısırözü yağı
Müşebbek şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı;
500 gr unu derin bir kaba alıp içine mayamızı da katıp bir miktar su ekleyip çırpılır.
Hamurun boza kıvamında olmasına dikkat edin. Üzerine bir örtü kapatarak yaklaşık 30 dakika beklemeye alınır. Şerbet için  önce su ardından şekeri içine katıp şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırılır ardından bikaç damla limon suyunu kaynamaya başlayan şerbetimize ekliyoruz 30 dakika kısık ateşte kaynatıp özleşmesini bekliyoruz özleştikten sonra altını kapatıyoruz.
Orta boy tavamıza yağımızı ekleyip kaynattıktan sonra krema pompasına koyduğumuz hamurumuzu (iki ucu birleşicek şekilde) daire şeklinde yağın içine bırakıyoruz ortalama 5-7 dakika kızarttıktan sonra müşebbeklerimizi yağdan çıkarıp şerbetimizin içine bırakıyoruz şerbetin içinde 5 dk kadar bırakmak yeterlidir. Müşebbek tatlımız hazırdır. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.