Yufkanın içine peynir ya da kıyma kokonarak yapılan dürüm …

Çomak,
Sıkma.
Kahramanmaraş yöresine özgüdür.
Yufkanın içine peynir ya da kıyma konarak yapılan dürüm.
Yufka ekmeğinin içine peynir veya kıyma konularak yapılan dürüm.
Kıstırma, İçine peynir yada kıyma konularak sac üzerinde pişirilen bir tür börek.

Halaçka, Uzunlamasına kesilmiş yufkanın içine peynir, ceviz konularak yapılan bir çeşit börek.
Yufka ekmeği, Girde, açma, şebit, serme, fetil, yuha, cerdak, cerdaka.
Üfelemeç, Yufka ekmeğinin ufalanıp yağda kızartılmasıyla yapılan yiyecek.
İşkefe, Yufkanın içine çeşitli katıklar konularak hazırlanan yiyecek.

Çomak kelimesinin diğer anlamları;
Ucu topuzlu değnek.
Ucu topuzlu sopa, gürz (Çomağ).
Kılçıksız, taneleri içli bir çeşit buğday.
Sıkıca yumulmuş el, yumruk.
Kendini beğenen (kimse).
Ukala, bilgiç.
Dalları kesilen ağaç.
Yığın, öbek.
Küçük kulaklı koyun veya keçi.
Bodur, bacaksız, kısa boylu.
Lüle, ağızlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.