Güney Amerika’nın tatlı sularında yaşayan ve “arapayma” da denen çok iri bir balık …

Pirarucu,
Arapayma,
(Arapaima gigas),
Biraruco,
Güney Amerika’nın tatlı sularında yaşayan ve “arapayma” da denen çok iri bir balık.
Güney Amerika’ nın tatlı sularında yaşayan çok iri bir balık. Arapayma balığı, Brezilya ile Güyan nehirlerinde rastlanır. Arapayma Amazon’da yaşar.

 

Kendi grubunun devi olan bu tür balık 4 -5 metre uzunluğunda ve 200 kilo ağırlığında olabilir. Yerliler tarafından oltayla olduğu kadar ok ve yayla da yakalanır. Yerliler bunun dil kemiğini törpü olarak kullanırlar. Dili yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda ve kemiklidir. Bir zamanlar bu balığın 3 metreyi geçen büyüklükte olanlarına da rastlanmıştır. Dilinin sert yüzeyi Amazon yerlileri tarafından odun zımparalamak için kullanılır. Oldukça hızlı büyür. Genç bireyler, yetişkin erkek bireyler tarafından korunur.

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kemik dilligiller (Osteoglossidae) familyasından, 5 m kadar uzunlukta, 200 kg. kadar ağırlığında, eti yenen, Güney Amerika’nın kuzeyindeki ırmaklarda yaşayan, en büyük tatlı su balıklarından bir tür.

Güney Amerika’nın tatlı sularında yaşayan bir balık, Kramaru.
Güney Amerika’nın tatlı sularında yaşayan arapayma balığına verilen bir başka ad, Biraruco.
Güney Amerika’da Tatlı Sularda Yaşayan Yırtıcı Balık, Kariba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.