Yahudi mutfağına özgü, bir tür patates mücveri …

Latkes,
Potato Latkes,
Latke,
Yahudi mutfağına özgü, bir tür patates mücveri.
Latke, yemeği bizim patatesli mücver ile aynı.
Mücver, Türk mutfağında yumurta ve diğer ana malzemenin un ile karıştırlıp kızartılmasıdır.
Bu yemekteki ana malzemeye göre isim alır.
Kabak, pirinç, patates, soğan, patlıcan v.b. Çoğu zaman ana malzemesi kabak olur. Ama patatesle de yapılır.

Mücver rendelenmiş sebzenin un ve yumurta ile bağlandıktan sonra kaygana veya yassı cızbız köfte gibi şekillendirilip yağda kızartılmasıyla yapılır. Benim görüşüme göre sebzeleri rendelemeyin. Küçük parçalar halinde doğrayınız. Daha lezzetli olacaktır. Ilık ve soğuk servis edilebilir.

Ama önereceğim mücver sabah kahvaltınızın hiç tadmadığınız lezzeti olacaktır.
Artan pilav ile yumurta ve nbol maydanozdan yapılır. Pilavın içine maydanozları doğrayın. Yumurtaları da kırın. Bunlar göz kararı olacak. Karışım akıcı kıvamda olacak. Tavaya bir miktar zeytinyağı koyup kızdırın. Üzerine karışımı 1 cm. kalınlığında döküp kızartın. Altını ve üstünü nar gibi kızartın. Yayvan bir tabağa alın ve küçük dilimler halinde kesin. Sıcak veya soğuk her zaman çay ile yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haroset,
Yahudi mutfağına özgü, kuru meyvelerle yapılan bir tür marmelat.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.