Erikle pişirilen etli bir çeşit yemek…

Heriklet,
Erikle pişirilen etli bir çeşit yemek.
Çorum yöresinde Heriklet adı verilir.
Heriklet, bahar aylarında yetişen yeşil eriğin ekşiliği ile nefis kuzu etinin lezzetlidir.
Doğu Anadolu’da bahar aylarında pişirilen bu enfes yemek tarifi şöyledir.

 

Malzemeler;
1 kg kemikli kuzu eti
Yarım kg ekşi erik
Yarım kg kıyılmış taze soğan
2 demet kıyılmış maydanoz
1 adet limonun suyu
Tuz, Karabiber, Su

Yapılışı;
Kuzu etini tencereye koyup, kendi yağında kavurun. Üzerini geçecek kadar suyla, pişmeye bırakın. Et pişince, taze soğan, maydanoz ve eriği ekleyip pişirin. Üzerine limon suyu ve tuz döküp servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.