Artvin yöresinde yetişen ve kurutularak çorbası yapılan hoş kokulu bir ot …

Nişoş,
Pampara,
Artvin yöresinde yemeği yapılan ve kırlarda yetişen sütlü bir ot.
Artvin yöresinde yetişen ve kurutularak çorbası yapılan hoş kokulu bir ot.

1. (Nişoşlu) Yoğurt Çorbası
Nane benzeri ve dağlarda yetişen nişoş, aromalı bitkinin kullanılarak yapılan tere yağlı yoğurt çorbasıdır ve özellikle Artvin’in iç kesimlerinde yayla, mezra ve dağ köylerinde yaygındır.

2. (Beyaz) Lahana Çorbası
Beyaz lahana ince ince doğranarak yoğurt ve çok az un ile yapılan bulamaça su katılarak nane benzeri ve dağlarda yetişen nişoş aromalı bitkinin kullanılarak yapılan tere yağlı yoğurt çorbasıdır. Özellikle Artvin’in iç kesimlerinde ; yayla, mezra ve dağ köylerinde yaygındır. Beyaz lahana ince ince doğranarak yoğurt ve çok az un ile yapılan bulamaça su katılarak nane benzeri ve dağlarda yetişen nişoş aromalı bitkinin kullanılarak yapılan tere yağlı yoğurt çorbasıdır. Özellikle Artvin’in iç kesimlerinde; yayla, mezra ve dağ köylerinde yaygındır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.