Kırgız mutfağına özgü, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanan bir yemek …

Demleme,
(Dımdama),
Kırgız mutfağına özgü, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanan bir yemek.

Dımdama
(Demleme)
Malzemeler:
500 gram Koyun kuyruk yağı
1 kg Koyun eti
2 adet Domates
2 adet Havuç
1 kg Lahana
1 kg Patates
4 adet Soğan
6-7 diş Sarımsak
2 adet Bulgar biber
Tada göre tuz, karabiber ve baharatlar

Hazırlanması,
Gerekli ürünler önceden hazırlanmalı ve temizlenmelidir. Kuyruk yağı doğranır. Et büyük parçalara bölünür. Havuç uzunlamasına göre ikiye, yatay tarafından dörde ayrılır. Domates dörde ayrılır. İlk olarak ocakta bir kapta doğranmış kuyruk, sonra et, üzerine soğan, sarımsak, patates, havuç, yeşil biber, lahana eklenir. En üstüne sebze ve baharatlar, karabiber, tuz eklenir. Üzeri kapak ile kapatılır. 10-15 dakika sonra ateşe yerleştirilir ve yaklaşık 1,5 saat pişirilir. Afiyet olsun.

Diğer Kırgız yemekleri;
Uuz aş,
Nooruz aş,
Çon köjö,
Sümelek,
Beşparmak,
Kuurdak,
Kara kuurdak,
Tonçon et,
Sür naarın,
Çuçuk,
Boor zapekanası (Ciğer Haşlaması)
Kilkildek
Bıcı
Öpkö (Akciğer) Koyun, keçi akciğerine tereyağı eklenerek süt dökülüp pişirilen ulusal yemek.
Külazık
Olobo,
Daamduu til (Tatlı dil)
Dımdama (Demleme)
Çüçpara
Taşkordo
Lagman
Caşşorpo
Kırgız pilavı (Plov)
Samsı, bir hamur yemeğidir.
Talkançorbası,
Köce çorbası
Kırgız Mantısı
Kullama
Oromo,
Kıztıbey Küzimek
Akidil Salatası
Boorsok, (Kırgız Pişisi)
Chak Chak Tatlısı,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.