Bir tür gevrek kurabiye…

Krokan,
Bir tür gevrek kurabiye.
İng. Brittle,
Fra. Croquant
Çıtır,
Toz şekerin ocak üzerinde karamelize edilirken çeşitli meyvelere bal ilave edilmek suretiyle soğutularak ve kalıplandırarak elde edilen gevrek, kıtır yiyecektir.

Krokan Tarifi;
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı karışımı; fındık, ceviz, badem.

Cevizleri, fındıkları, bademleri çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım. Tencereye toz şekeri koyalım ve orta ateşte, tamamen eriyene kadar karıştıralım. Toz şekerimiz akışkan kıvama geldiğinde, ocağın altını kapatalım ve içine ceviz, fındık, badem karışımını ilave edip, iyice karıştıralım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız krokanımızı tepsiye döküp, spatula yardımıyla düzeltelim. En az 1 – 2 saat bekletelim ve elimizle kırıp servis yapalım.

Krokanı, şeker gibi kapaklı bir cam kavanozda muhafaza ediniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.