Amerikano, Espressoya su katılarak yapılan filtre kahve …

Amerikano,
Espresso üzerine sıcak su ekleyerek yapılan içecektir.

Espresso:
Yüksek basınç altında demlenen yoğun kahve içeceği çeşidine denir. 50 – 75 ml arası shot bardakları ile servis edilir. Kahve/su oranı yaklaşık 1:3’tür.

Filtre Kahve:
Kağıt ya da metal bir filtre yardımı ile öğütülmüş kahve içerisinden sıcak suyun süzülmesi ile elde edilen kahvedir. Dünyada en çok tüketilen kahve çeşididir.

Ristretto:
Espresso gibi hazırlanır. Espresso kahveden farkı kahve/su oranının 1:1 olmasıdır. Bu da Ristretto’yu espressodan daha yoğun ve sert yapar.

Lungo:
Espresso gibi hazırlanır. Espresso kahveden farkı kahve/su oranının 1:4 olmasıdır. Lungo espressoya göre daha kolay içimlidir.

Macchiato:
İtalyanca lekeli anlamına gelmektedir. espressonun üstüne az miktarda süt köpüğü eklenmesi ile elde edilir.

Cortado:
Espressonun aynı miktarda sıcak süt ile shot bardağında servis edilen içeceğidir. İspanyol kökenlidir.

Cappuccino:
İngilizcede “Capuchin monks” olarak anılan rahiplerin kıyafetlerinden ismini almıştır. Espresso üzerine az sıcak süt ve bol (3 cm kadar) süt köpüğü eklenmesi ile yapılır. Flat

White:
Avustralya usulü sütlü kahvedir. Ristretto üzerine bol süt köpüğü eklenerek elde edilir. Latte ve Cappuccino’ ya göre küçük bardaklar ile servis edilir.

Latte:
İtalyanca süt anlamına gelmektedir. Espresso üzerine sıcak süt eklenmesi ile yapılır.

Çözünebilir Kahve:
Herhangi bir demleme/filtreleme ihtiyacı olmadan, sıcak su içerisinde çözünebilen kimyasal içerikli kahvedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.