Amerikano, Espressoya su katılarak yapılan filtre kahve …
Amerikano,
Espresso üzerine sıcak su ekleyerek yapılan içecektir.
Espresso:
Yüksek basınç altında demlenen yoğun kahve içeceği çeşidine denir. 50 – 75 ml arası shot bardakları ile servis edilir. Kahve/su oranı yaklaşık 1:3’tür.
Filtre Kahve:
Kağıt ya da metal bir filtre yardımı ile öğütülmüş kahve içerisinden sıcak suyun süzülmesi ile elde edilen kahvedir. Dünyada en çok tüketilen kahve çeşididir.
Ristretto:
Espresso gibi hazırlanır. Espresso kahveden farkı kahve/su oranının 1:1 olmasıdır. Bu da Ristretto’yu espressodan daha yoğun ve sert yapar.
Lungo:
Espresso gibi hazırlanır. Espresso kahveden farkı kahve/su oranının 1:4 olmasıdır. Lungo espressoya göre daha kolay içimlidir.
Macchiato:
İtalyanca lekeli anlamına gelmektedir. espressonun üstüne az miktarda süt köpüğü eklenmesi ile elde edilir.
Cortado:
Espressonun aynı miktarda sıcak süt ile shot bardağında servis edilen içeceğidir. İspanyol kökenlidir.
Cappuccino:
İngilizcede “Capuchin monks” olarak anılan rahiplerin kıyafetlerinden ismini almıştır. Espresso üzerine az sıcak süt ve bol (3 cm kadar) süt köpüğü eklenmesi ile yapılır. Flat
White:
Avustralya usulü sütlü kahvedir. Ristretto üzerine bol süt köpüğü eklenerek elde edilir. Latte ve Cappuccino’ ya göre küçük bardaklar ile servis edilir.
Latte:
İtalyanca süt anlamına gelmektedir. Espresso üzerine sıcak süt eklenmesi ile yapılır.
Çözünebilir Kahve:
Herhangi bir demleme/filtreleme ihtiyacı olmadan, sıcak su içerisinde çözünebilen kimyasal içerikli kahvedir.