Osmanlı mutfağında süzme yoğurt ve pazı ile hazırlanarak soğuk yenen bir yemek …

Mastabe,
Malzemeler;
Pazı,
Süzme yoğurt,
Çörek otu,
Kavrulmamış badem (suda haşlanarak kabukları alınmış),
Zeytinyağı,
Süzme yoğurt, Katık, mastabe denir.

Katık üzerine pazı yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır. Süzme yoğurt ile güzelce karıştırılır. Bu arada üzerine çörek otu, bademler ilave edilir. Karıştırılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek afiyetle yenir. Soğuk hazırlanan ve yenen bir yemektir.

Diyarbakır ve Bitlis gibi illerde gendime ya da mastaba aşı denen lapa yemeği vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.