Öğütülmüş susamın koyu sıvı durumu…

Tahin,
Tahina,
Öğütülmüş susamın koyu sıvı durumu.
Tahin, kavrulmuş ve öğütülmüş susamdan yapılan bir çeşnidir.
Tek başına, tahin-pekmez olarak, humus, babagannuş ve helvada ana bileşen olarak servis edilir.

 

Tahin, Doğu Akdeniz, Güney Kafkasya ve Orta Doğu mutfaklarının yanı sıra Kuzey Afrika’nın bazı bölgelerinde de kullanılmaktadır. Çin ve Güneydoğu Asya mutfağında da kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.