Polonya mutfağına özgü, lahana ve etle hazırlanan bir yemek …

Bigos,
Lehçe ˈbʲiɡɔs
Belarusça: бігас,
Litvanca, bigusas
Bihas,
Bihus,
Polonya mutfağına özgü, lahana ve etle hazırlanan bir yemek.

Bigos, Polonya’da çeşitli haşlanmış etler ve lahana turşusu, rendelenmiş taze lahana ile yapılan bir yemek. Sebze, baharat veya şarapla zenginleştirilebilir. Sıcak servis edilir.

Esas olarak Polonya’da yapılan bir yemek daha doğrusu lezzettir. Belarus, Ukrayna ve Litvanya mutfağında da geleneksel hale gelmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.