Konya yöresine özgü papaz yahnisi de denen bir yemek …
Zülbiye,
Papaz yahnisi,
Konya yöresi yemekleri;
Çorbalar,
Toyga Çorbası
Mercimekli Oğmaç Çorbası
Arabaşı Çorbaşı
Tandır Çorbası
Bamya Çorbası
Tutmaç Çorbası (Kesme Çorba)
Süt Çorbası , Erişte Çorbası
Et Yemekleri,
Çebiç (Tandır Kuzusu)
Fırın Kebabı
Etli Pide (Etli Etmek)
Çullama
Bütümet,
Kaburga Dolması
İki Bıçak Arası Ciğer
Yağda Kızarma Ciğer
Ala Kuzusu (Ela Kuzusu)
Gerdan Pişirmesi
Topalak Köftesi
Tas Kebabı, Etli fırın yemeği,
Cella ,
Zerde,
Arabaşı,
Papara,
Zülbiye (Papaz Yahnisi),
Sebze yemekleri;
Ekşili Kabak (Et Kabağı)
Tatlı Kabak (Et Kabağı)
Patlıcak Musakkası
Dolma içleri
-Etli Dolma İçi
-Zeytinyağlı Dolma İçi
Yumurtalı Kabak
Zülbiye (Papaz Yahnisi)
Patlıcan Bayıldan (1)
Patlıcanlı Bayıldan (2)
Çöplü Bayıldan
Lahana Kapaması
-Etli Lahana Kapaması
-Zeytinyağlı Lahana Kapaması
Boranı (Lahana Kapuskası)
Ildıs Kökü
Patlıcan Söğürmesi
Çöpleme
Meyve yemekleri,
KayısıYahnisi, Sarı Erik Yahnisi, Sarı Erik Dolması, Ayva Dolması, Ayva bastısı,
Elma Dolması .
Börekler,
Börek İçleri, Çerkez böreği, Mevlana böreği, Tandır Böreği, Peynirli Börek ,
Kıymalı Börek, Kıkırdaklı Börek, Çarşı Böreği (Fırın Böreği)
Su Böreği, Sigara Böreği , Sedirler Böreği , Tatar Böreği ,
Su böreği, Saç böreği, Patates böreği, Ballı Böreği,
Yağlı çörek,
Hoşmerim,
Boğaça,
Oturtma,
Zerdali Pilav,
Yağlı Ekmek,
Terhunlu Yahni,
Mantarlı Ekmek Oğması,
Ekmek Salması,
Yoğurtlu Yumurtalı Tirit,
Patlıcanlı Tirit,
Vişneli Trit,
Sündürme,
Papara,
Çılbır,
Höşmerim,
Pişmaniye,
Un helvası, İrmik helvası,
Helva,
Dilberdudağı baklavası,
Kaygana Tatlısı,
Bamya çorbası, Yoğurt çorbası,
Etli topalak, Etli pilav, Erişte Pilavı.
Saç arası,
Yaprak sarması,
Terhon Yahnisi,
Malzemeler:
1,5 kg parça kemik koyun eti, 2 yumurta, 1 servis kaşık dolusu süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un, Terhon, tuz, karabiber.
Yapılışı;
Eti haşlanıp suyu ayrılarak etleri didilir. Ayrıca bir kapta yoğurt yumurta ve un çırpılır. Diğer bir tencerede et suyu, etler ve terhon kaynatılarak hazırlamış olduğumuz karışım devamlı karışmak suretiyle ilave edilir. Artık servise hazırdır.