Kastamonu yöresine özgü bir tür çorba…

Ecevit,
Ecevit Çorbası,

Malzemeler;
250 gr. Yoğurt
1,5 Çay bardağı pirinç
2,5 Su bardağı su
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı kuru nane – kekik
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz. (İsteğe göre pul biber.)
Not: Yoğurdun taze köy yoğurdu, yumurtanın taze köy yumurtası ve tereyağının köy tereyağı olmasına dikkat edilmelidir.

Yapılışı;
Tencereye 2,5 su bardağı su ve 1,5 çay bardağı yıkanmış pirinç ilave eder pişirmeye başlarız. Diğer yanda yoğurt ve yumurtayı iyice çırparız.

Çırpılan karışımı kaynamakta olan pirinçli suyun içine yavaş – yavaş dökeriz. Pirinçler pişince tuzunu koyarız ve ocaktan alırız.

Pişen çorbalarımızı kaselere koyar üzerlerine naneleri (nane ve kekik karışımı) serperiz. Tereyağını tavada eritir ve kızınca kaselerin üstüne gezdiririz.

Çorbamız Sıcak – sıcak servise hazırdır. İsteğe göre pul biber katılabilir.
Afiyet Olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.