Antalya yöresine özgü, daha çok pekmezle yapılan ve “çivirdik” de denilen bir tatlı …

Kirkitle,
Çivirdik,

Susam ve pekmez ile yapılan bir tatlıdır.
Kışın yapılan bir tatlı çeşididir.
Kavrulmuş susamın, pekmez, bal veya şeker ile kaynatılması ile yapılan, soğuyunca kırılarak yenen bir yiyecek.

Bal, şeker veya en çok da pekmez ile yapılır. Kavrulmuş susam, ısıtılıp kaynayan pekmez içine atılıp karıştırılır. Bir kap içine dökülür, pencerenin dışına konularak soğumaya bırakılır. Soğuyunca iyice sertleşen kirkitle (çivirdik) kırılarak yenilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.