Yaprakları çay gibi haşlanarak içilen bir Güney Amerika bitkisi…

Mate,
Ilex Paraguariensis L. .
Paraguay çayı,
Mate Çayı, Ilex paraguayensis adlı tropikal bir bitkiden elde edildiği için Paraguay Çayı olarak da biliniyor.

Mate, Güney Amerika’ da yetişen Ilex Paraguayensis isimli bitkinin yeşil yapraklarıdır. Mate yaprağı Brezilya ve Paraguay da yetiştirilip bu bölgelerden tüm dünyaya ihraç edilen bir bitkidir.

İlk kullanıcıları Güney Amerika yerlileri olup, sonraları Cizvit rahipleri tarafından düzenli olarak üretilmiş ve uyarıcı etkisi nedeni ile çay ve kahve yerine tüketilen günlük bir içecek olarak kullanılmaya devam edilmiştir.

Asırlardır Güney Amerika yerlileri tarafından güç ve şifa kaynağı olarak tüketilen Mate çayı, bu özellikleri ile kıtanın milli içeceği.

Mate Çayı tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılmaktadır. Vücutta yağ emilimini engelliyor, yağların hızlı yakılmasını sağlıyor ve vücuttan su atılımını kolaylaştırmaktadır.

Aynı zamanda kafein benzeri özelliklere sahip fakat kafeinin kötü etkisine sahip değildir. Her yaştan grubu tarafından kullanılabilir.
Metabolizması yavaş işleyen kişiler için son derece sağlıklı bir içecektir.
Tam etki için günde üç fincan tüketilmelidir. Mate çayının faydaları;
Vücuttan su atımını kolaylaştırır, böylece ödem giderici etki sağlar.
Yağların hızlı yakılmasını sağlar. Bu nedenle rejimlerde ve obezite tedavisinde sıkça kullanılır.
Yüksek orandaki vitamin ve mineral içeriği ile vücuda enerji verir.
Dokuları zararlı dış etkenlere karşı koruyarak, yaşlanma etkilerini geciktirir, vücudun direncini artırır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.