Artvin yöresinde, ısırgan otu ile yapılan çorbaya verilen ad …

Çinçar,
Isırgan otu çorbası.
Artvin yöresinde ısırgan otu ile yapılan bu çorbaya çinçar denir. Yörenin daha çok sahil ve sahile yakın yerlerinde yaygındır.

Çorbanın yapılışı;
Isırgan otları, yani Çinçarlar toplanır. Daha sonra ayıklanarak yıkanır ve doğranır. Suda haşlanır.

Bir yumurta, peynir ve birazda un ile karıştırılarak haşlama tenceresine ilave edilerek güzelce karıştırılır. Ayrıca bir tavada tere yağı, yumurta kızartılarak ilave edilebilir. Bu çorbaya istenirse bulgur da katılarak yapılabilir.

Artvin yöresinde haşlanıp güneşte kurutulmuş buğday tanesine gendima, denir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.