Arnavutluk’ta bir şehir …

Berat,
Durres,
Tiran (Başkent)

Elbasan,
Kruja,
İşkodra,
Gjirokaster,
Ksamil,

Vlore,
Dhermi,
Orikum,
Saranda
Başkent Tiran,

Tiran’da İskender Bey Heykeli, Ethem Bey Cami, Saat Kulesi, Hristiyan Ortodoks Diriliş Katedrali ve Milli Tarih Müzesi, Tiran’da gezilecek yerlerdir. Dajti Dağı mutlaka gezilmelidir.

Arnavutluk,
Arnavutça: Shqipëria,
Arnavutluk Cumhuriyeti
Arnavutça: Republika e Shqipërisë, /ɾɛpuˈblika ɛ ʃcipəˈɾiːs/, Balkanlar’da bir ülkedir. Kuzeyde Karadağ, kuzeydoğusunda Kosova, doğusunda Kuzey Makedonya ve güneyinde Yunanistan komşularıdır.

Adriyatik Denizi ve güneybatıda İyonya Denizi’ne kıyısı vardır. İyon Denizi ile Adriyatik Denizi arasındaki Otranto Boğazı vardır.

Arnavutluk, Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa’daki çöküşünden sonra ortaya çıkmıştır. 1912 yılında bağımsızlığını ilan etmiş. 1917-1920 arasında İtalyan himayesine girdi. 1944 yılında Enver Hoca ile Emek Partisi önderliğinde Arnavutluk Sosyalist Halk Cumhuriyeti kuruldu. 1991 yılında sosyalist yönetim sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.