Bal ve zencefilden yapılan bir Rus içkisi…

Sbiten,
Malzemeler;
1 litre su,
150g reçel-marmelat (kayısı veya ahududu)
50g bal, 1 tutam tarçın ve bir tutam zencefil, 10 tane karanfil.

Yapılışı;
Suyu kaynar duruma getir ve bal ile reçel-marmelatı ekle.
Su içinde bal ve marmelat-reçel eritilir.

 

5 dakika sonrada baharatlar ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir.
Dinlendirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

Not: Buzdolabında stoklayıp tekrar ısıtarak kullanabilirsiniz. Eğer severseniz bir parça kakula tohumu taneciği kuru kırmızı biberde ilave edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.