Japon mutfağında sıkça kullanılan kurutulmuş deniz yosunu …

Nori,

Japon mutfağında sıkça kullanılan kurutulmuş deniz yosunu.

Yenebilir çiğ nori yosunu ezilip ince kağıt haline getirilerek makizushi, temaki sushi gibi yemeklerde kulalnılmaktadır. Suşi yapımı esnasında sarma için yaprak olarak bu yosun kullanılmaktadır.

Asakusanori

Japonca, Porphyra tenera.  

Başlıca malzemesi deniz yosunu olan japon yemeği. Porphyra yenebilir bir bitkidir, çoğunlukla nori olarak bilinir, dünyada en geniş çapta tüketilen denizsel üründür. Çoğunlukla Asya yiyeceği, özellikle Japon yiyeceği, olarak bilinir ve Japonya da dev bir nori endüstrisi olarak başı çeker.

Porphyra çok ilginç heteromorfik yaşam döngüsünün yanı sıra bir algden isteyebileceğiniz her şeye sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.