İnce kesilmiş et ya da balık dilimi …

Eskalop,
Fr. escalope,
İng. Escalope.
Almanca: Schnitzel.

İnce kesilmiş et ya da balık dilimi.
İnce dövülmüş, yağsız, sinirsiz tavuk veya dana eti.
Dövülerek inceltilmiş, dilim şeklinde dana, tavuk, hindi eti;
Kemiksiz, yağsız ve sinirsiz dilim parçası.
Dana eskalop dana bifteğe benzemektedir. Sadece dananın but kısmından yapılır.

Malzemeler:
600 gram dana eti ( but tarafı)
60 gram tereyağı
Yarım kahve fincanı beyaz şarap
3/4 kahve fincanı et suyu
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
• But tarafından kemiksiz dana etinin dokusunun aksi yönünde, her biri yüzer gramlık parmak kalınlığında allı parça kesilir. Et dövücüsüyle yarım parmak inceliğinde yassılaştırılır. Dumanı tütene kadar kızdırılmış yağda; hazırlanan etler kuvvetli ateşle 2’şer dakika her iki tarafları olmak üzere kızartılır. Delikli kepçeyle bir kaba alınır ve soğumaması için ılık bir yerde bekletilir.

• Tavadaki yağa, beyaz şarap ilave edilir. Saralını yarısı kaynatılarak, buharlaştırılır. Sonra şaraplı yağa; 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber ve eller ilave edilir. 1 dakika kadar ateşle tutulur. Etler suyuyla birlikte tabağa alınır ve servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.