Kastamonu yöresinde yufka ekmeğine verilen ad…

Ter,
Ter Ekmeği,


Malzemeler,
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 paket instant maya

Aldığınca ılık suyu karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. Sonra hamurdan yumurta gibi parçalar koparılarak bezelenir. Oklava, merdane ile unlayarak servis tabağından biraz büyükçe açılır. Elde edilen, ter ekmeği denilen yufka sacın üzerinde arkalı önlü pişirilir.

Kastamonu yemek ve tatlılarından bazıları;
Manca,
Zırva (Bir tatlı çeşidi)
Lokma(Cırık), Anakız çorbası,
Banduma(Hindi ya da tavuk eti ve yufkayla yapılan bir yemek),
Cidefrin, Toyga çorbası,
Avuz, Kıtır çorba, Hasude-Haside- Hasüde(bir tür tatlı),
Boyalı çorba,
Omaç çorbası,
Çeekme helva,
Tirit, Tandır, Erişte, Kırtıç ekmeği, Ter ekmeği, Çükündür ekmeği,
Zelem (bir tür lokma tatlısı),
Samsı (Kıyma, patates, haşlanmış yumurta ile yapılan bir tür börek).
Devrekhanide erişteye Perişke denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.