Macaristan’ da yetişen kırmızı biber …

Paprika,
Szeged biberi
Kalocsa biberi,

Paprika’nın kelime anlamı bibercik’tir.
Paprika, bir çok Macar yemeğinin vazgeçilmez baharatıdır.
Macar mutfağı denince ilk akla gelecek olan baharat Paprika,yani acı biber. Paprika, pişmiş yemeğin üzerine ekilen bir baharat olarak kullanılmıyor.

Acı biberle Osmanlı egemenliğindeyken tanışmalarına rağmen yemeklerinde kullanmayı hemen benimsemişler. Tatlıları dışında her yemeklerinde kullanıyorlar. Bugün, Szeged ve Kalocsa, paprikanın üretim merkezi sayılıyor. Üretimde bir yandan geleneksel yöntemlerin kullanılmasına özen gösterilirken, bir yandan modern makinalar da kullanılıyor. Paprikaların acılık dereceleri hep aynı düzeyde değil. Tatlı paprikadan, çok acı olana kadar çeşitli ürünler var. Renkleri de değişebiliyor. Koyu kırmızı paprika en acı olanı ama, sarı paprika da gözlerinizi yaşartabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.