Balkan köftesi …

Cevapçiçi,
Balkan köftesi,

Malzemeler;
1 kg dana döş kıyma
2 soğan
1 yumurta akı
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı un
Yarım su bardağı doğal maden suyu
Tuz, Karabiber, Kırmızı toz biber, Sumak

Hazırlanışı;
Döş kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendeleyip suyunu sıktığınız soğan, yumurta akı, karbonat, un, maden suyu, tuz ve baharatları ilave edin. Tüm malzeme iyice yoğrulur. Köfte harcını yoğurma kabına vurarak yoğrulması lezzetini artıracaktır. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak köfteler hazırlayın ve köfteleri bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.