Sert bir İtalyan peyniri …

Romano, 3 Months

Romano,
İtalyan peynir türleri;
Romano,
Erbo,
Parmıcan,
Permasan,
Gorgonzola,

Pecorino Romana (Roma koyun peyniri)
Romano peyniri tuzlu ve keskin tadıyla genellikle rendelenerek ya da salata ile mühteşemdir. Yaygın erimiş makarna yemekleri ve çorbalar, üzerinde ve salatalarda rendelenmiş olarak servis edilir. Roma’nın etrafındaki koyunların sütünden yapılan Pecorino Romano en iyi kırmızı şarap ile tavsiye edilir. Romano ve Parmesan protein ve kalsiyum bakımında tüksek değerdedir. Diğer birçok peynire göre daha düşük yağlıdır.

Gorgonzola peyniri yapımı için kullanılan süt kaynatılmadan yapılır. İçerisindeki yeşil kısımlar özel bir bakteri (Penicillium glaucum) ile küflendirilmiştir.

İnek sütünden üretilen Provola peynirinde Sicilya bölgesine özgü Modikana ineğinin sütü kullanılır. Konik armut biçimindeki provola peynirinin dış kabuğu ince, pürüzsüz ve kehribar sarısı renktedir.

Caciocavallo peyniri, Molise bolgesindeki Agnone sehrinde üretilir.

Mozzarella, taze yapılarak tüketilen yağlı bir peynir çeşididir. Isı ile eriyen ve uzayan süt tadında bir peynirdir. Fırında yapılan Timballo, Lazanya türü yemeklerde kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.