Resim yapımında kullanılan sentetik bir boya …

Akrilik,
Akrilik boya.
Resim yapımında kullanılan sentetik bir boya.
Akrilik Boya, su bazlı boyalar grubundan, bağlayıcısı akrilik reçine olan ve su ile inceltilen boyalardır. Belirli özellikler katmak veya maliyeti değiştirmek için stiren, epoksi ve polivinil asetat da katılabilir.

Yağlı Boya kıvamında olup suluboya parlaklığında, suyla inceltilebilen bir boya türüdür. Yapısındaki pigmentler sayesinde dış etkenlere daha dayanıklıdır. Çabuk kuruyan ve kokusuz bir boya çeşididir. Tuval üzerinde çatlama yapmaz. Bu nedenle resim yapımında daha çok tercih edilmektedir. Ayrıca dekorasyon ve muhtelif boya işlerinde kullanılır.

Boya, insan sağlığına zararlı etkileri olan kimyasal bir maddedir. Boya malzemelerin yüzeyini dış etkilerden korumak ya da güzel bir görüntü elde etmek için kullanılır. Akrilik, yüksek ışığa karşı dayanıklı bir maddedir. Akriliğin bu özelliği, kullanılan bu tür boyanın uzun yıllar boyunca hiç bozulmadan kalmasını sağlamaktadır. Bir tür asit olup birçok alanda kullanılır.

Boya Çeşitleri Boyalar pas önleme özelliklerine, bağlayıcı çeşidine, kuruma durumuna, inceltilme durumları, uygulama şekillerine, insan üzerinde bıraktıkları etkilere, kullanım alanlarına, ve son kat rengine, göre çeşitlere ayrılır.

Boyalar inceltilme şekline göre, dört gruba ayrılır. İnceltici olarak tinerler kullanılır. Su bazlı boyalarda deiyonize su kullanılır.

Akrilik boyalar,
Sentetik boyalar,
Selülozik boyalar,
Su bazlı boyalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.