Macar heykeltıraş ve mimar Profesör Ernő Rubik tarafından 1974 yılında icat edilen üç boyutlu bulmaca …

Rubik küp,

Rubikin küpü,

Akıl küpü,

Zeka küpü.

Magic Cube,

Magic box,

Sabır küpü,

Sinir küpü.

Renk küpü.

Sihirli küp.

Macar heykeltıraş ve mimar Profesör Ernő Rubik tarafından 1974 yılında icat edilen üç boyutlu bulmaca.

Rubik küp adı verilen 3D geometrik bulmaca ideal bir oyuncak olmuştur. Hemen her yaştan kişinin severek çözmeye çalıştığı Rubik Küpün altı yüzü vardır. Her yüz bir renk ile kaplıdır. Her yüz dokuz çıkartma içerir. Bulmacanın çözümü için her yüzün aynı renk olması istenir. Üç boyutlu (3D) geometrik bulmaca 1980 yılından itibaren Ideal Toy Corp lisansı ile seri olarak üretilmiştir. Dünya çapında 350 milyondan fazla üretilip satılmıştır. Tüm zamanların en çok satan oyuncağı olmuştur.

Küpün altı yüzünün her karesi dönmektedir. Bağımsız bir merkezi eksen etrafında dönen üç boyutlu karelerden oluşan ve kırmızı, mavi, beyaz, yeşil, sarı ve turuncu renklidir. Her satır ve sütun ile dokuz kare oluşur. Bulmacayı çözmek gerçekten çok zordur.

Sizlere küpün her yönden aynı renkte olmasını sağlayacak ip uçları aşağıda gösterilmiştir. Öncelikle bilmeniz gerekenler:

Küpün parçaları birbirinden bağımsız olmayıp orta noktası daima sabittir. Küpü ne kadar çevirirseniz çevirin değişmezler. Kırmızının karşısında daima turuncu, yeşilin karşısında mavi, sarının karşısında beyaz renk vardır. Bu bilgiler ışığında çözüm kolay olabilir. Bir küp, toplam 26 adet parçadan oluşur. Bu parçalar, 8 adet üç renkli köşe parçası, 12 adet iki renkli parça ve 6 adet sabit tek renkli parçadan oluşur. Her parçanın renkleri sabittir sadece konumları değişebilir. Küpün çözümü renk renk yapılmaz, tümü birlikte yapılır. Küpteki bir kareyi iki kez sola çevirmek ile iki kez sağa çevirmek aynı şeydir.

Bol şanslar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.