"Pisi köftesi, kedi yumağı" gibi adlarda verilen ve ufalanmış yufka, peynir, domates, maydanoz ve soğanla yapılan bir tür köfte …

Ovalamaç,
Kedi yumağı,
Pisi kӧftesi,
Köylü pastası, (Yörükler tarafından söylenir).
Kıtır sıkma, (Mersin Yöresi).
Eritilmiş yağa ekmek doğrayarak yapılan bir çeşit yemek.

Malzemeler,
3 adet kuru ev yufkası
1 kase az tuzlu beyaz peynir
1 büyük baş soğan,
3 adet domates
½ demet maydanoz
½ su bardağı zeytinyağı,
Tatlı toz biber,

Hazırlanışı,
Soğan ince yemeklik doğranır ve sıvı yağda hafifçe kavrulur. Bir tatlı kaşığı veya istenilen kadar pul biber katılırak soğumaya bırakılır. Bu arada beyaz peynir rendelenir. Maydanozlar ince ince kıyılır. Domateslerin kabukları soyulur ve tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır. Kuru Ev yufkası-Saç ekmeği karıştırmak için hazırlanmış kab içine ufalanır. Kırılan yufka, ekmek kırıntıları, peynir, maydanoz, kavrulmuş soğan, karıştırılır. Hafifçe yoğurulan malzemelere son olarak domatesler eklenir. Çok hırpalamadan karışacak kadar ovalanır. Artık köftemiz hazır olup bekletilmeden avuç içinde çiğ köfte gibi sıkılarak şekil verilir. Köftemiz ayran veya başka içeceklerle servis edilir.

Soğan olarak yeşil soğan kullanılabilir. Yağ olarak zeytinyağı tercih edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.