Mersin yöresine özgü bulgur, patates, domates, ve soğanla yapılan bir tür çorba …

Lepe,
Tarsus-Mersin yöresi yemeklerinden.
Lepe Çorbası,
Malzeme:
1 su bardağı Köftelik Bulgur
1 adet soğan
4 adet patates
1 çorba kaşığı Tereyağ
1 çorba kaşığı salça
3 adet domates
Tuz
kırmızı biber ,

Yapılışı:
Patatesler, domatesler ve soğanı temizleyip, küp şeklinde ayrı ayrı doğrayın. Çorba tenceresinde tereyağı eritip soğanları kavurun.

Birkaç kaşık sıcak su ile sulandırılmış salçayı ekleyip karıştırın. Patatesleri ilave edin ve 5 dakika kavurun. Domatesleri, tuz, kırmızıbiber ve 5-6 bardak suyu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra bulguru ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Çorbayı ocaktan alın. İsteğe göre kruton ekmekler eşliğinde sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.