Un, et ve bamya ile yapılan bir tür yemek …

Aside,

Un, et ve bamya ile yapılan bir Arap yemeği.

Bulamaç adı verilen yemek.

Aslen Arap yemeği olan Aside, Arap mutfağından İstanbul mutfağına girmiş özel lezzetlerden biri. Yazın taze bamya ve yeşil biberle daha az acılı olarak da yapılabiliyor.

Malzemeler:

250 gr. kurutulmuş bamya
2-3 kurutulmuş arnavut biberi
3 soğan
2 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı un
tuz

Hazırlanışı,

Kurutulmuş bamyaları iplerinden çıkarıp, bir bez içinde ovarak dikenlerini temizledikten sonra kaynar suda 5 dakika haşlayın. Ocağın altını kapatıp, bamyaları bir kenarda bekletin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip, ince ince doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Tencerede tereyağını eritip, soğanları pembeleşene kadar kavurun. Et suyunu ekleyip, suyu süzülmüş bamyaları ilave ederek biraz karıştırın. Son olarak biberleri de koyup, tuz serpin ve kısık ateşte yarım saat pişirdikten sonra ocaktan alın. Bir su bardağı suya tuz ekleyip, kaynatın. Unu azar azar ekleyip, sürekli karıştırarak koyu kıvama gelinceye kadar pişirin. Sosu tabaklara paylaştırın ve üzerine acılı bamyadan koyarak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.